Afvallen

Afvallen

‘Elk pondje komt door het mondje’. Een veel gehoord gezegde. Of dat je Calorie inname minder moet zijn dan wat je verbruikt om af te vallen.

Er zit een kern van waarheid in, maar deze regel wordt enorm overschat.

Als vrouw heb je gemiddeld 2000 en als man gemiddeld 2500 calorieën nodig. Dus als je minder eet dan dat aantal, zou je moeten afvallen. Als het zo simpel werkt, waarom hebben dan zoveel Nederlanders overgewicht en vallen na een moment van succes, weer terug in oude gewoontes, met het ‘jojo-effect’ als gevolg.

Omdat niet elke calorie hetzelfde effect heeft in je lichaam. Er komt veel meer bij kijken dan alleen maar calorieën tellen. Veel diëten zijn zo laag in calorieën dat je je eigen verbranding stil zet. Op korte termijn veel resultaat, maar op lange termijn schade voor je lichaam en flinke gewichtstoename.

Ook met 2000 calorieën en zonder honger kun je afvallen. En in dat geval, met blijvend resultaat en misschien wel het geluk dat je zelfs meer kan gaan eten in plaats van minder. En zonder nadelig effect een gebakje kan eten op de verjaardag. Dit heeft allemaal met hormonale balans, voldoende eten, geen hongergevoel en een ‘sneeuwbaleffect’ in werking zetten. (De verbranding omhoog gooien, waardoor je steeds meer kan eten zonder aan te komen. Of hetzelfde en te zorgen voor gewichtsverlies.)

Ben je benieuwd wat dit voor jou zou kunnen betekenen? We leggen het graag uit tijdens een vrijblijvend gesprek.

afvallen

Veelgestelde vragen:

“Nothing in the world gives a better feeling than reaching your goals and dreams,
The harder the journey, the greater the reward. Let's make it happen!”
iMprOVE4Result

  •  
  • Gezellenlaan 10
  • 7005 AZ Doetinchem
© 2018 - Improve4result heeft haar website laten maken door Ebbers Media.
Footer achtergrond