Kracht

Kracht

Tussen 30 en 60 jaar verliezen vrouwen ongeveer 7,5 kg spiermassa. Bij mannen zal dit iets lager liggen. Hier krijg je 15 kg vetmassa voor terug. Krachttraining zorgt dus niet alleen voor een strak, fit en gezond lichaam, het is gewoon noodzakelijk.

Het verlies van spiermassa heeft veel nadelige effecten voor je gezondheid:

  • Spieren zorgen voor een hogere verbranding, dus dat je minder snel vet opslaat
  • Spieren zorgen ervoor dat je veel mobieler blijft, dat je je eigen boodschappen kunt blijven tillen,
  • Boterosie wordt tegengegaan
  • Het heeft veel impact op je lichaamshouding en rompstabiliteit.

Krachttraining is dus zeker niet alleen een geweldig middel om een strak, gezond en fit lichaam te krijgen. Het is ook gewoon noodzakelijk om je gezondheid te behouden, en afbraak die met het ouder worden gepaard gaat, tegen te gaan.

Krachttraining is eigenlijk niks anders dan oefeningen doen die je spieren versterken. Alleen om dit effect te krijgen, is het van belang dat je de oefeningen zo uitvoert dat je lichaam ook de prikkel krijgt om meer spiermassa aan te maken of sterker te worden. De juiste spiervezels en de juiste energiesystemen en hormonale systemen moeten geprikkeld worden. Hierbij komt de soort oefening, het aantal herhalingen, het aantal set, je getraindheid, de beweeglijkheid van je gewrichten, etc. bij kijken.

Simpel een oefening een aantal herhalingen doen, wil niet zeggen dat je krachttraining doet. Ook al gebruik je spieren. Naast persoonlijke en online trainingsschema’s gebruiken we ook krachttraining in onze smallgroup en personal trainingssessies. En begeleiden we ook atleten in de verschillende krachtsporten zoals Powerliften, weightliften, CrossFit en Bodybuilding.

kracht

 

Veelgestelde vragen:

“Nothing in the world gives a better feeling than reaching your goals and dreams,
The harder the journey, the greater the reward. Let's make it happen!”
iMprOVE4Result

  •  
  • Gezellenlaan 10
  • 7005 AZ Doetinchem
© 2018 - Improve4result heeft haar website laten maken door Ebbers Media.
Footer achtergrond