Powerliften

Powerliften

Powerlifting is een krachtsport die bestaat uit 3 onderdelen.

  • Squat
  • Deadlift
  • Benchpress

Het doel is 1 keer het maximale gewicht  te verplaatsen met de juiste uitvoering. Dit zorgt voor de eindscore. Er zijn verschillende gewichtsklassen en 2 soorten powerliften. RAW (zonder hulpmiddelen) en met hulpmiddelen.

We zetten deze oefeningen en manier van trainen vaak in bij personal trainingen en groepstrainingen om de kracht te vergroten. In deze oefeningen wordt gebruik gemaakt van meerder spieren die moeten samenwerken. Het zijn functionele oefeningen die veel overlap hebben naar het dagelijks leven. Zoals tillen, zitten en opstaan.

Juist bij mensen met rugklachten en knieproblemen zijn die vaak belangrijke oefeningen (mits goed opgebouwd) om het lichaam weer sterker te maken en de klachten te verminderen of volledig te verhelpen.

Wedstrijden
Naast de toepassing om persoonlijke doelstellingen te behalen, hebben we ook wedstrijdatleten. Deze atleten werken met een persoonlijk schema en periodisering naar wedstrijden toe. Dit onder begeleiding van Jaap die geregistreerd staat als officiële powerlift trainer bij  het KNKF.

Het belangrijkste doel is om jezelf steeds te verbetern en persoonlijke records neer te zetten.

Wil je je kracht verbeteren, of ben je al een tijdje aan het trainen en zou je specifieker willen trainen om persoonlijke records neer te zetten? Of in aanmerking willen komen om toe te werken naar een wedstrijd? Neem contact op voor een gesprek.

lifting

Veelgestelde vragen:

“Nothing in the world gives a better feeling than reaching your goals and dreams,
The harder the journey, the greater the reward. Let's make it happen!”
iMprOVE4Result

  •  
  • Gezellenlaan 10
  • 7005 AZ Doetinchem
© 2017 - Improve4result heeft haar website laten maken door Ebbers Media.
Footer achtergrond