Trainingen

Trainingen

Het is belangrijk om je training af te stemmen op je doel. Dit klinkt logisch,maar in de praktijk gebeurt het vaak andersom.

Er wordt gebruik gemaakt van allerlei trainingsmiddelen zonder erover na te denken wat het nou precies voor effect heeft. In principe zijn bijna alle oefeningen goed, maar het hangt van veel factoren af of het ook het gewenste resultaat voor jou oplevert. Het is de vraag of je in het gewenste energysysteem traint, wat het hormonale effect is, of je strength/hypertrofy/endurance of zelfs power traint, of je bindweefsel sterk genoeg is ter voorkoming van blessures, etc. Kortom er komt veel meer bij kijken dan de standaard 3x 12 of 15 hh die vaak in de fitnesszaal worden gedaan. Het kan zelfs zo zijn dat het juist negatief effect heeft voor je kracht, vetpercentage als je een verkeerd aantal hh/tempo/range of motion/aantal oefeningen etc. aanhoudt.

Het is niet voor niks dat meer dan 80% geen resultaat behaald in fitnesscentra. Ondanks het uitblijven van resultaat gaan we toch weer op dezelfde crosstrainer staan, en doen we de krachtoefeningen op de manier die we al jaren doen……….

Ooit gehoord van het fat ass cardio syndrom?

Nog steeds wordt er veel gebruik gemaakt van de cardioapparaten. De eerste 6-8 weken zal iemand hier effect van hebben, maar daarna is het lichaam gewend (plateaufase) en geeft het geen trainingsprikkel meer. Cardio heeft een negatief effect op power en zorgt voor verhoging van cortisol (stresshormoon) in het lichaam. Dit betekent dat men spiermassa gaat verliezen (dit zijn de vetverbranders van je lichaam). De verhoogde cortisollevels zorgen voor vetopslag op je buik.

Kortom je bent je uren in het zweet aan het werken en je vetpercentage wordt alleen maar meer!

Wil je resultaten bereiken? Dan moet er dus wel iets meer gebeuren dan een standaard schema volgen.

Je gezondheid is je belangrijkste bezit, dus zorg ervoor dat de tijd die je erin steekt ook het gewenste resultaat met zich meebrengt!

 

“Nothing in the world gives a better feeling than reaching your goals and dreams,
The harder the journey, the greater the reward. Let's make it happen!”
iMprOVE4Result

  •  
Footer achtergrond