Lifestyle

Lifestyle

Je lifestyle is de belangrijkste basis voor je resultaten, of het nou om figuurverbetering, prestatie of revalidatie gaat.

Je kunt de mooiste sportauto aanschaffen, maar als hij op diesel rijdt en je gooit er benzine in, is hij waardeloos. Zo werkt het ook in je lichaam. Je voeding, slaap, vochtinname, etc. moeten afgestemd zijn op wat je lichaam nodig heeft.

Figuurverbetering:

Stress is de grootste dikmaker. Stress kan veroorzaakt worden door werk, omgevingsfactoren, voeding, etc.etc. Stress zorgt ervoor dat je vet vasthoudt/opslaat.

Wil je vet verliezen, dan is heb belangrijk dat je geen honger hebt. Honger veroorzaakt stress in je lichaam en een te lage calorie inname zorgt ervoor dat je stofwisseling naar beneden gaat. Stop met calorieën tellen en jezelf af te straffen nadat je een keer ‘gezondigd’ hebt. Als je basisvoeding goed is, is je behoefte naar eten minder of zelfs weg, en kun je juist een keer afwijken en hier vooral van genieten. Het is belangrijk om balans te creëren waardoor je in no time fitter wordt, geen ‘lekkere’ trek/eetbuien meer hebt en vooral resultaat behaald op een verantwoorde manier zonder te jojo’en.

Prestatie

Als je extra inspanning van je lichaam vraagt, moet je lichaam de kans krijgen om zich te kunnen herstellen, waardoor je de volgende keer beter kunt presteren. Om te kunnen herstellen heeft je lichaam rust en de juiste soort en hoeveelheid voedingsstoffen nodig.

Tenslotte: als je 600 km rijdt met een volle tank en je vult je tank voor de helft, kun je de volgende keer niet die 600km mee halen. Vul je je tank met een verbeterde brandstof of iets extra’s kom je verder. Het is dus heel belangrijk om de je aanvulling af te stemmen op je behoefte in de vorm van voeding en/of supplementen.

Revalidatie

Ook voor herstel van spieren, banden, pezen etc. is de voeding van belang. De belangrijkste bouwstenen zijn o.a. Vitamine C en omega 3 (visolie). Bij een tekort zal het herstel minder zijn.

“Nothing in the world gives a better feeling than reaching your goals and dreams,
The harder the journey, the greater the reward. Let's make it happen!”
iMprOVE4Result

  •  
Footer achtergrond